DIGITAL IMAGING SQUARE

Transformarea digitală ia avânt,
iar tiparul digital își menține creșterea

Un subiect care va fi amplu dezbătut în 2024 este cel al potențialelor consecințe ale regulamentului Uniunii Europene privind produsele fără defrișare. Acest subiect face parte dintr-un plan mai vast de acțiuni pentru combaterea defrișării și a degradării pădurilor, prezentat pentru prima data în Comunicarea Comisiei din 2019, privind intensificarea acțiunii UE pentru protejarea și restaurarea pădurilor lumii.

Un articol semnat Olaf Lorenz, Head of International Marketing, Konica Minolta Business Solutions Europe

Regulamentul Uniunii Europene a fost introdus la sfârșitul lunii iunie 2023, iar operatorii / comercianții au la dispoziție 18 luni pentru a se conforma. Noile reguli vizează, în principal, evitarea producției și a cumpărării produselor care contribuie la defrișarea și degradarea pădurilor în UE și la nivel global; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră; abordarea tuturor defrișărilor și degradărilor de păduri determinate de expansiunea agriculturii pentru a produce mărfuri care intră în zona de aplicare a regulamentului.

Desigur, suntem conștienți că această reglementare poate conduce și mai mult la creșterea publicării și a semnalizării digitale. Însă convingerea noastră fermă este că această situație va genera mai multe vânzări de sisteme de tipar digital și va accelera transformarea digitală (DX). Acest lucru se datorează beneficiilor tiparului digital care oferă printare la cerere și tiraje mici, fără risipă și fără a fi necesare stocuri mari de materiale.

Mai multe informații despre noua legislație puteți găsi chiar pe site-ul Comunității Europene. Aceste informații reprezintă încă un indiciu al creșterii de neoprit a tiparului digital. Oriunde ne uităm, cercetările arată că transformarea digitală este motorul creșterii, iar tehnologia învechită rămâne tot mai în urmă.

Toate aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute în cadrul drupa 2024, unde vom prezenta ultimele noastre progrese inovatoare din zona tiparului digital. Cu unul dintre cele mai mari standuri (Sala 8b), Konica Minolta vă așteaptă la expoziția de la Dusseldorf, Germania, între 28 mai și 7 iunie 2024. Vom reveni curând cu și mai multe informații despre participarea noastră la drupa.
În timp ce procesele de printare analogice sunt în scădere (doar pe zona de flexo vor mai fi creșteri de vânzare pentru echipamente în următorii cinci ani), numărul de sisteme digitale de tipar va crește, per total, potrivit Smithers (Smithers: The Future of Global Print Equipment Markets to 2028, Executive Summary, Page xxiii).
Această analiză efectuată pe o perioadă de 10 ani, arată că vânzările de echipamente de tipar digital le vor depăși pe cele analogice, până în 2026. În tot acest context, plasarea sistemelor de tipar digital cu jet de cerneală reprezentând cea mai mare parte a creșterii.
*) Grafic efectuat de Konica Minolta pe baza raportului Smithers: The Future of Global Print Markets to 2028

Tiparul digital se extinde în majoritatea aplicațiilor, iar etichetele și ambalajele vor continua să reprezinte zone puternice de dezvoltare. Potrivit analiștilor Smithers (Smithers: The Future of Global Print Equipment Markets to 2028, Market Overview, Page 10), se estimează că valoarea echipamentelor de printare digitală va crește constant între 2023 și 2028.

Observăm, așadar, un viitor în care nevoia de automatizare este mai mare, iar ecosistemele inovatoare end-to-end vor continua să fie pe primul loc în agenda companiilor și un motor esențial pentru clienți, precum și pentru proprietarii de branduri și furnizori.

Prin reducerea proceselor manuale și automatizarea etapelor de producție ținem la distanță, pe de o parte, frustrarea și grijile organizațiilor. Pe de altă parte, susținem reducerea materialelor și a deșeurilor. Conform planului Konica Minolta pentru un viitor sustenabil pe termen lung EcoVision 2050 – suntem conștienți de responsabilitatea noastră de a salva resursele planetei.

Un alt subiect semnificativ,
a cărui importanță crește tot mai mult, este “printarea automată”.
Sintagma descrie procesul de integrare a software-ului, hardware-ului și datelor pentru a personaliza, eficientiza și optimiza procesele de imprimare.
Acest proces are potențialul
de a transforma industria de tipar, oferind un element măsurabil al mixului de marketing cu un ROI dovedit.

În calitate de lider de piață european pe zona echipamentelor de printare color A3, de mai bine de un deceniu, conform datelor Infosource, suntem mândri de progresele uriașe pe care le-am realizat în imprimarea digitală prin propriile tehnologii dezvoltate – cum ar fi tonerul Simitri sau printarea cu jet de cerneală – în timp ce, recunoaștem și răspundem provocărilor semnificative cu care se vor confrunta clienții noștri pe viitor. Suntem siguri, totuși, că cel puțin unele dintre problemele cu care se confruntă aceștia, ca de exemplu furnizarea de materii prime, își vor micșora intensitatea.

Vom continua să ne depășim limitele și să ne susținem furnizorii de print și clienții pentru a dezvolta posibilitățile de printare. Credem că angajamentul nostru de parteneriat, colaborările mai strânse cu clienții și partenerii, precum și progresele continue de a revoluționa tehnologiile de printare digitală vor fi cruciale în următorii ani.

Nu în ultimul rând, o importanță majoră
în viitor o va avea Industria 5.0,
faza emergentă a industrializării,
în care oamenii lucrează alături de
tehnologii avansate și roboți alimentați de inteligența artificială pentru a îmbunătăți procesele din cadrul locului de muncă.
Toate acestea vor readuce focusul asupra factorului uman din Industria 4.0, precum și o concentrare crescută pe sustenabilitate.

Indiferent de ce va urma, angajamentul nostru de a oferi cele mai bune servicii posibile tuturor angajaților, clienților și partenerilor noștri rămâne valabil.

Articole recente
SUSTENABILITATEA  ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

SUSTENABILITATEA ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

acum 2 luni

Konica Minolta, organizație de nivel mondial, cu peste 39.000 de angajați, dintre care 9.000 doar în Europa, își asumă în mod serios responsabilitățile sociale, de mediu și guvernare (ESG). Prin strategia aplicată, compania își propune să implementeze măsuri durabile și să lucreze, împreună cu partenerii și clienții săi, pentru un viitor mai responsabil și o societate mai echitabilă. Compania servește în mod conștient planul comun al Națiunilor Unite, denumit Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și consideră Acțiunea Climatică drept cel mai urgent domeniu de acțiune.

Citeste mai mult »
Open your mind and....​

Open your mind and....​

acum 8 luni

Vă așteptăm la Creative PRINT & PACK, eveniment ce va avea loc între 4 și 6 octombrie 2023, în București,
la Digital Imaging Square Konica Minolta România, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre aplicațiile
pe care le puteți realiza pe echipamentele și sistemele de producție digitală și industrială de la Konica Minolta,
pe diferite suporturi de printare oferite de Antalis – partener al evenimentului.

Citeste mai mult »