DIGITAL IMAGING SQUARE

Percepția Konica Minolta
asupra diminuării diferențelor dintre
tiparul offset și cel digital

Evoluția tiparului digital a fost remarcabilă până acum. În noua normalitate generată de pandemia de coronavirus, cota de piață pe zona de tipar digital și industrial va continua să crească în multe sectoare, inclusiv în cel industrial, cel dedicat ambalajelor și chiar în sectorul comercial.

În general, piața globală a produselor tipărite se micșorează ușor ca volum. Potrivit studiilor efectuate de Smithers și publicate în articolul „Viitorul printului digital versus tiparul offset până în 2024”, cercetările au arătat că în perioada 2014 au fost numărate 49.973 de miliarde printuri A4, iar până în 2024 acestea vor ajunge la un total de 49.654 miliarde.

Privind în ansamblu din perspectiva valorii printului, la nivel mondial, anul trecut a fost înregistrată o încrucișare a liniilor de tipar digital și offset, în care valoarea produselor tipărite offset a fost depășită de valoarea generată de materialele tipărite în procese analog. Procedura flexo este câștigătoare pe piețele analogice, datorită utilizării sale extinse în sectoarele ambalajelor și cel al etichetelor. Potrivit studiilor Smithers, se preconizează că tiparul offset va scădea cu 18,6 miliarde de dolari în următorii cinci ani, până în 2024.

Tiparul digital – segmentul cu cea mai rapidă creștere în piață

Tehnologia digitală permite accesul la mult mai multe caracteristici și aplicații profitabile, extrem de căutate de către clienții din piețele de tipar comercial, ambalaje, etichete și tipar industrial. Acestea oferă costuri reduse de proprietate, beneficii din punct de vedere al tirajelor scurte, posibilitatea de personalizare în masă sau pe versiuni, precum și posibilitatea de executare a mostrelor. Odată cu aceste beneficii oferite de tiparul digital este întărit și potențialul de aprovizionare pentru a limita risipa, pentru a accelera timpul de introducere al materialelor pe piață și pentru a genera noi categorii de produse.

Impactul asupra printului este diferit în funcție de modificările tehnologice care au loc. În 2014 se estima că tiparul digital va crește în valoare, la nivel global, cu aproape 80%, de la 103,1 miliarde de dolari la 180,9 miliarde de dolari până în 2024. În momentul de față, acesta deține 20% din valoarea totală a pieței globale.

Tiparul cu jet de cerneală – un adevărat motor de creștere pe piața de tipar digital

În termeni valorici, tiparul cu jet de cerneală a depășit printarea cu toner până în 2018, iar producția cu jet de cerneală a devenit o soluție viabilă și avantajoasă pentru multe aplicații de mare valoare.

Astfel, tiparul cu jet de cerneală este tehnologia cu cea mai rapidă creștere utilizată în aplicațiile de tipar digital industrial și comercial. Segmentul tiparului digital cu jet de cerneală va crește cu o cotă de piață de aproape 10% (2018-2023), ajungând la aproape 110 miliarde de dolari. Acest lucru rezultă din adoptarea acestei tehnologii în piața de ambalaje, condusă doar de echipamentele de înaltă performanță care utilizează carton ondulat.

Grafica, ambalajele și publicațiile sunt toate domenii de creștere pentru tiparul digital. Cărțile reprezintă singura zonă din segmentul de publicații care va avea o creștere datorită tiparului cu jet de cerneală. La nivel global, valoarea materialelor tipărite cu ajutorul tehnologiei cu jet de cerneală a depășit electrofotografia până în 2018, potrivit Smithers. Se estimează că până în 2024 tiparul cu jet de cerneală va crește cu 41 miliarde dolari, până la 118,3 miliarde dolari. 

Capetele de printare îmbunătățite au fost, de asemenea, un factor de creștere al producției cu jet de cerneală. Konica Minolta este evidențiată ca unul dintre producătorii de echipamente originale (OEM) care a dezvoltat o nouă generație de capete de printare concepute pentru aplicații de tipar într-o singură trecere.

 Cu siguranță este doar o chestiune de timp până când tehnologiile, digitală și offset, își vor încrucișa direcțiile, iar atunci tiparul digital va prelua conducerea asupra tiparului litografic (offset), ca având cea mai mare valoare.

 „Există mai multe motive care stau la baza creșterii pieței de tipar digital cu jet de cerneală. Cel mai semnificativ este dezvoltarea unei tehnologii scalabile și robuste, ce oferă materiale tipărite la o calitate similară cu cea offset, doar într-o singură trecere. Productivitatea crescută alături de calitatea superioară a cernelurilor utilizate în tiparul cu jet de cerneală a permis accesarea unei categorii mai mari de cerințe ale clienților, prin aplicațiile oferite. Aceste capacități îmbunătățite au permis sistemelor cu jet de cerneală să se dezvolte pe piața targetată, oferind o productivitate crescută și un cost total de proprietate redus.”

The Future of Digital vs Offset Printing to 2024

Click pe butonul de mai jos și citiți un articol detaliat despre sistemele de tipar digital industrial cu jet de cerneală de la Konica Minolta, caracteristicile tehnice ale acestora și beneficiile aduse afacerilor din industrie: 

Articole recente
CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

acum 7 luni

Într-o lume în care digitalizarea dictează transformarea tuturor afacerilor, proces propulsat de progresul tehnologic, modul de lucru în cadrul tipografiilor s-a schimbat semnificativ. Drept urmare, pentru afacerile de tipar digital nu mai este suficientă doar o infrastructură hardware solidă pentru a concura în economia modernă de astăzi. Dincolo de a fi la curent cu cele mai noi echipamente de producție, furnizorii de print trebuie să ofere procese de lucru optimizate și servicii actualizate.

Citeste mai mult »
IGNITING PRINT POSSIBILITIES ​

IGNITING PRINT POSSIBILITIES ​

acum 9 luni

Industria de tipar evoluează într-un ritm extrem de rapid. Pe piața competitivă a acestui secol, diferențierea și eficiența producției de tipar reprezintă avantaje majore, iar consumatorii apreciază abordările creative și durabile. Utilizând tehnologii inovatoare, furnizorii de print pot oferi soluții personalizate și interactive și pot crea noi experiențe, mai valoroase ca oricând. Posibilitățile de dezvoltare sunt, cu adevărat, nelimitate; trebuie doar să le identificăm și să știm cum să profităm de ele.

Citeste mai mult »
Konica Minolta a dezvăluit un nou sistem de tipar digital pentru etichete la Labels&Packaging 2022

Konica Minolta a dezvăluit un nou sistem de tipar digital pentru etichete la Labels&Packaging 2022

acum 1 an

Konica Minolta, lider european pe segmentul sistemelor de tipar digital pentru etichete, cu o cotă de piață de 26% în 2021, a organizat în perioada 30 mai – 03 iunie 2022 primul și cel mai mare show post-pandemic – Labels&Packaging – la Madrid. Cu această ocazie, compania a dezvăluit primele detalii despre un nou echipament destinat furnizorilor de etichete cu volum mediu până la mare și care va oferi imprimare digitală de calitate superioară la prețuri accesibile – AccurioLabel 400.

Citeste mai mult »