DIGITAL IMAGING SQUARE

10 beneficii ale tiparului
cu jet de cerneală UV LED

Clienții de materiale tipărite din ziua de astăzi se așteaptă ca furnizorii de print să ofere opțiuni de îmbunătățire a comunicărilor fizice. Potrivit unui studiu recent realizat de NAPCO – Adding Value to Digital Printing, 94% dintre specialiștii în marketing au declarat că, atunci când furnizorii de tipar sunt selectați, un criteriu important este ca aceștia să ofere idei inovatoare pentru îmbunătățirea produselor finale.

Diversificarea și alegerea suportului media este una dintre metodele de îmbunătățire a tiparului. Pentru a confirma acest lucru, peste jumătate dintre furnizorii de print, care participă la studiu, a declarat că cererea clienților de utilizare a substraturilor speciale este în creștere.

Însă, la tipărirea pe materiale plastice sau netede, cerneala și întregul proces de uscare a acesteia sunt elemente importante ce trebuie luate în considerare pentru ca rezultatul final să fie un print de înaltă calitate. Dacă nu se acordă atenția cuvenită, materialele rezultate pot fi deteriorate și lipsite de claritate.

Tehnologia inkjet UV LED, ce se regăsește pe AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta, poate gestiona lucrări de înaltă calitate pe o gamă variată și extinsă de suporturi media – inclusiv substraturi speciale (plastic, hârtie fără acoperire ș.a.). Pentru a tipări pe acest sistem de producție nu va mai fi nevoie să utilizați stocuri de substraturi digitale speciale sau să utilizați tehnici și materiale de acoperire costisitoare.

10 BENEFICII oferite de AccurioJet KM-1e:

Productivitate remarcabilă

O adevărată mașină de producție care nu necesită efectuarea plăcilor și oferă productivitate de până la 3.000 de coli tipărite pe oră. Ușurința de întreținere și funcția de auto-curățare sunt elemente ce contribuie la reducerea timpului de configurare. Împreună cu posibilitatea de printare duplex automată, productivitatea poate ajunge până la 1.500 coli/oră.

Suport pentru printarea hibridă

Nu doar că AccurioJet KM-1e poate primi fișiere de la fluxul de lucru general DFE (Digital Front End) sau CTP RIP și poate produce printurile în consecință. Sistemul suportă și fluxuri de lucru hibride, în care operatorul poate alege între tiparul offset și cel digital, după cum este necesar. În plus, AccurioJet KM-1e este întotdeauna pregătit pentru a oferi producție de nivel înalt, grație robusteții și fiabilității sale.

Sistem de manipulare a suportului media similar cu cel offset

Tehnologia de transport a hârtiei KM-1 este identică cu cea a unei prese offset, asigurând o manipulare fiabilă și stabilă a hârtiei pe tot parcursul procesului de printare.

Gamă extinsă de culori certificată FOGRA

Suficient pentru a acoperi chiar și standardele de culoare din Japonia, AccurioJet KM-1e asigură o reproducere exactă a nuanțelor și răspunde, astfel, celor mai exigente cerințe. În plus, gama remarcabilă de culori oferită de acest model este cu 68% mai extinsă decât în cazul tiparului offset cu patru culori.

Acuratețe a înregistrării

Cerneala UV LED elimină problemele ce pot apărea în timpul printării pe substraturi din hârtie. Situațiile neplăcute legate de ondularea sau încrețirea hârtiei asociate cu fixarea termică și uscarea îndelungată sunt date uitării. Cu AccurioJet KM-1 înregistrarea rămâne precisă, iar calitatea materialelor tipărite este remarcabilă.

Calitate uimitoare a imaginilor

AccurioJet KM-1 oferă o rezoluție reală a imaginilor printate de 1.200 x 1.200 dpi – cu opt niveluri de gri, dimensiuni ale picăturilor de la 3,5 la 7 picolitri și o calitate a textului clară și precisă mulțumită procesării frontale.

Suport ideal pentru sectorul de ambalaje

Mulțumită capacității sale de a tipări pe suport media cu grosimi de până la 0,6 mm, AccurioJet KM-1e este extrem de versatil în gama sa de aplicații de printare, care  poate include articole precum calendare de masă, meniuri, flyere, albume foto simple și etichete. Posibilitatea de a tipări în format extins B2+ (585 x 750 mm)  și pe suport cu grosimi de la 0,06 până la 0,6 mm, îl face perfect pentru sectorul de ambalaje.

Gamă extinsă a substratului de printare

Cerneala UV a KM-1 permite printarea pe o gamă largă de substarturi, inclusiv PVC, Teslin, Tyvek, sintetic, PP sintetic și folie, fără a fi nevoie de laminarea acestora în prealabil.

Tipărind pe suporturi translucide, AccurioJet KM-1e facilitează crearea noilor aplicații de printare, cum ar fi afișele pentru semnalizare și cele cu iluminare din spate, oferind o durabilitate ridicată a imaginii.

SM 1

Tehnologie patentată – Dot Freeze Technology

Dot Freeze Technology, brevetată Konica Minolta, este tehnologia prin care cerneala UV se usucă instantaneu pe materialele tipărite cu AccurioJet KM-1. Acest lucru înseamnă că veți putea livra lucrări cu termen scurt de producție, în cel mai facil mod, imediat după ce au fost tipărite.

"Swiss Army Knife" al industriei de tipar digital

Grație vastei game de produse ce pot fi realizate pe sistemul industrial de producție digital AccurioJet KM-1e, acesta a fost supranumit și Swiss Army Knife al industriei de tipar digital. Alegeți multitudinea de avantaje ale printului digital asociat cu o calitate la nivelul tiparului offset și o viteză superioară pentru producția rapidă a materialelor sofisticate!

Cu AccurioJet KM-1e, câștigați flexibilitate pentru a putea tipări pe aproape orice substrat – de la pânză, metal, film, carton sau hârtie pergament până la materiale plastice translucide sau colorate, extinzând mixul de vânzări și îmbunătățind potențialul afacerii în piață. Tehnologie cu LED UV generează rezultate remarcabile ale printării și o gamă largă de aplicații, în special, dar nu exclusiv, pentru sectorul comercial.

Accesați cu îndrăzneală piețe noi, știind că beneficiați de toată puterea și flexibilitatea de care aveți nevoie cu AccurioJet KM-1e!

Sau trimiteți o solicitare către demorequest@konicaminolta.ro pentru a intra în contact direct cu reprezentanții Konica Minolta

Articole recente
Open your mind and....​

Open your mind and....​

acum 5 luni

Vă așteptăm la Creative PRINT & PACK, eveniment ce va avea loc între 4 și 6 octombrie 2023, în București,
la Digital Imaging Square Konica Minolta România, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre aplicațiile
pe care le puteți realiza pe echipamentele și sistemele de producție digitală și industrială de la Konica Minolta,
pe diferite suporturi de printare oferite de Antalis – partener al evenimentului.

Citeste mai mult »
CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

acum 1 an

Într-o lume în care digitalizarea dictează transformarea tuturor afacerilor, proces propulsat de progresul tehnologic, modul de lucru în cadrul tipografiilor s-a schimbat semnificativ. Drept urmare, pentru afacerile de tipar digital nu mai este suficientă doar o infrastructură hardware solidă pentru a concura în economia modernă de astăzi. Dincolo de a fi la curent cu cele mai noi echipamente de producție, furnizorii de print trebuie să ofere procese de lucru optimizate și servicii actualizate.

Citeste mai mult »