DIGITAL IMAGING SQUARE

Creșterea de neoprit
a tiparului cu jet de cerneală

Konica Minolta subliniază că evoluția producției cu jet de cerneală este de neoprit, în timp ce continuă să își susțină clienții în procesul de transformare digitală pe piețele de tipar comercial și industrial. Tehnologia digitală permite accesul la multe caracteristici pe care clienții din sectoarele de print comercial, ambalaje și tipar industrial le caută, pentru ca aplicațiile lor să fie cât mai profitabile.

Cota de piață a sistemelor cu jet de cerneală B2 de la Konica Minolta s-a triplat, la nivel global. Valoarea acesteia a ajuns în momentul de față la 10% și este de așteptat ca cifrele să crească, pe măsură ce tiparul cu jet de cerneală continuă să deschidă noi oportunități de creștere reală a tiparului digital.
Premiatul sistem AccurioJET KM-1, format B2 și cerneală UV, de la Konica Minolta permite printarea cu jet de cerneală și oferă o productivitate înaltă pentru a răspunde unei game vaste de aplicații. Motivul pentru care este denumit “Swiss Army Knife” al tiparului digital este că acceptă o serie extinsă de suporturi media și oferă o multitudine de utilizări, procese prin care clienții își pot dezvolta afacerile și își pot îmbunătăți portofoliul de lucrări.
„Beneficiile obținute cu AccurioJet KM-1e de la Konica Minolta constau în extinderea gamei de produse prin producția mai multor variante de ambalaje de înaltă calitate, precum și includerea unor noi sortimente, cum ar fi cutiile pliabile (...). Abilitatea de a tipări pe o gamă extinsă de suporturi (pânză, metal, film, carton sau hârtie pergament
și materiale plastice etc.) oferă posibilități nelimitate pentru viitor.”
Manuel Eder
Vice Președinte Departament Ambalaje, Hama Germania
Cu aproape 30 de instalări doar în Europa, Konica Minolta raportează că propria bază de clienți crește semnificativ volumul mediu de pagini în fiecare an. Fie că este vorba de tipărire de cărți, producție online, ambalaje, flyere și broșuri, tipar comercial sau utilizare ca alternativă la tiparul offset, seria AccurioJET KM-1 își demonstrează versatilitatea pe mai multe linii de produse. Sistemul a obținut, de asemenea, acreditarea INGEDE, acordată ca urmare a posibilității de curățare a cernelurilor atât de pe hârtiile necretate, cât și de pe cele cretate.
Toate aceste aspecte pozitive sunt motivele pentru care, utilizatorii din familia clienților de AccurioJET KM-1 de la Konica Minolta, raportează salturi semnificative în volumul mediu de pagini.
Conform Keypoint Intelligence, furnizorii de tipar comercial – parte a studiilor efectuate, au fost întrebați în ce tip de echipament de tipar digital color vor investi în viitor. Sistemele de tipar cu jet de cerneală cu alimentare din rolă au fost clar favorite, iar cele cu alimentare din coală au fost cea de-a doua cea mai populară alegere, cu 34% dintre respondenți.
Megatendințele, în care tiparul cu jet de cerneală va evolua pentru a contribui cu soluții din ce în ce mai durabile, includ ambalarea inteligentă și reciclabilitatea pe substraturi precum metal, sticlă, plastic flexibil și rigid. Acestea s-au numărat printre concluziile raportului Smithers, “The future of Digital Print for Packaging to 2026”.
„Oportunități sunt peste tot! Lucrând îndeaproape de clienții noștri, le oferim acestora posibilități de printare într-un mod sustenabil prin implementarea creativității în aplicațiile dezvoltate, în timp ce transformarea lor digitală continuă. Experiența clienților noștri arată ca tiparul cu jet de cerneală este o piață în creștere, în care furnizorii de print doresc să investească. Pentru noi nu este vorba doar despre vânzarea echipamentelor profesionale, ci ne dorim să însoțim clienții în călătoria lor către transformarea digitală. Suntem mereu acolo, unde și de câte ori au nevoie de noi!”
Hidetoshi Omo
Șeful Centrului de Competență KM-1, Konica Minolta Business Solutions Europa
În calitate de lider tehnologic cu acoperire globală și care oferă servicii inclusiv la nivel local, Konica Minolta reiterează angajamentul său de a lucra în parteneriat cu clienții săi, pentru a-i susține în procesul de transformare digitală a afacerilor lor și a aduce cât mai multe aplicații de tipar la viață.

Pentru mai multe detalii intrați în contact cu reprezentanții Konica Minolta
și beneficiați acum de consultanță și recomandări detaliate,
potrivite afacerii pe care o conduceți:

Articole recente
Transformarea digitală ia avânt, iar tiparul digital își menține creșterea

Transformarea digitală ia avânt, iar tiparul digital își menține creșterea

acum o lună

Un subiect care va fi amplu dezbătut în 2024 este cel al potențialelor consecințe ale regulamentului Uniunii Europene privind produsele fără defrișare. Acest subiect face parte dintr-un plan mai vast de acțiuni pentru combaterea defrișării și a degradării pădurilor, prezentat pentru prima data în Comunicarea Comisiei din 2019, privind intensificarea acțiunii UE pentru protejarea și restaurarea pădurilor lumii.

Citeste mai mult »
SUSTENABILITATEA  ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

SUSTENABILITATEA ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

acum 2 luni

Konica Minolta, organizație de nivel mondial, cu peste 39.000 de angajați, dintre care 9.000 doar în Europa, își asumă în mod serios responsabilitățile sociale, de mediu și guvernare (ESG). Prin strategia aplicată, compania își propune să implementeze măsuri durabile și să lucreze, împreună cu partenerii și clienții săi, pentru un viitor mai responsabil și o societate mai echitabilă. Compania servește în mod conștient planul comun al Națiunilor Unite, denumit Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și consideră Acțiunea Climatică drept cel mai urgent domeniu de acțiune.

Citeste mai mult »