DIGITAL IMAGING SQUARE

Cinci tehnologii cheie pentru automatizarea tiparului digital

Mulți furnizori de tipar comercial iau în considerare automatizarea printării ca modalitate pentru a spori eficiența afacerii lor. O soluție de printare autonomă oferă beneficii semnificative furnizorilor, iar lucrările pot fi finalizate cu o intervenție umană minimă, odată ce lucrarea este configurată.

Simplitatea și ușurința de utilizare oferite de soluțiile de tipar autonome pot avea ca rezultat eliberarea operatorilor cu înaltă calificare, care își pot concentra atenția asupra altor sarcini, mai importante, în timp ce sistemele de tipar digital funcționează, practic, singure. Acest tip de eficiență simplificată reprezintă viitorul tiparului comercial. Astfel, este important ca echipamentele să fie dotate cu tehnologii și soluții inovatoare pentru a veni în ajutorul furnizorilor de tipar și a le oferi acestora uneltele necesare pentru îmbunătățirea producției.

Konica Minolta deține în portofoliu sisteme de tipar digital și industrial, echipate cu tehnologii de ultimă generație, precum și soluții pentru digitalizarea și automatizarea producției, pe care le pune la dispoziția clienților săi în vederea extinderii aplicațiilor de tipar efectuate.

Printre cele mai importante tehnologii care ar trebui luate în considerare de către furnizorii de tipar comercial care doresc să implementeze automatizarea în propriile afaceri, se află următoarele:

Intelligent Quality Optimiser (IQ-501) eficientizează producția de tipar cu până la 30%, prin măsurarea și gestionarea automată și continuă a calității culorilor pentru a se asigura că toate printurile de același fel se potrivesc de la prima până la ultima coală tipărită*.

Transformând această muncă, anterior manual, într-un proces automatizat, sistemul îmbunătățit de scaner integrat – IQ-501 – oferă performanțe de inspecție extinse, verificând calitatea tiparului și detectând automat dungi, pete și alte imperfecțiuni. Acest lucru înseamnă o stabilitate maximă, chiar și în timpul lucrărilor pe termen lung, în timp ce se înregistrează o calitate îmbunătățită și un volumul total superior de printuri utilizabile.

LS-507 este un nou stivuitor în linie, de mare capacitate, capabil să ordoneze, fără intervenție, straturi suprapuse de până la 6.000 de coli, cu grosimi de la 52 până la 450 g/m².

Acest stivuitor acceptă viteze mari de printare, permite stocarea bannerelor în bypass și oferă operatorilor posibilitatea de a debarasa colile tipărite chiar în timpul printării, sporind astfel productivitatea. **

Unitatea TU-510 oferă finisare în linie a producției, reducând în același timp punctele de contact manuale și costurile de producție. Prima unitate de tăiere pe toate cele patru laturi oferă materiale perfect tipărite dintr-o latură în alta, fără margini tehnologice. Totodată, această unitate opțională este capabilă să efectueze până la cinci linii de pliere pe o coală, în timp ce capacitățile de tăiere pot reduce automat dimensiunile colilor printate.

TU-510 poate fi util atât pentru realizarea cărților de vizită, cât și pentru printarea colilor lungi, supradimensionate. Unitatea poate finisa coli foarte lungi, fără a necesita muncă manuală. Cutia extra-generoasă destinată deșeurilor găzduiește resturile de hârtie rezultate în urma tăierilor de la până la 1.000 de coli, ceea ce o face ideală pentru tiraje foarte mari.**

Simitri V este un toner revoluționar utilizabil la temperatură scăzută, ecologic și capabil să reproducă o calitate uimitoare chiar și în timpul celor mai rapide și mai lungi tiraje de printare. Cercetătorii Konica Minolta au descoperit forma ideală a particulelor de toner pentru a menține interiorul sistemelor de printare curat, fără a afecta calitatea ridicată a printurilor rezultate.

Simitri V are un punct de topire scăzut, oferind economii semnificative de energie. Finisajul mat natural este similar cu cel oferit de sistemele de tipar offset, având în același timp o statică redusă. Oferind o finisare lină, fără probleme, inline și offline, tonerul Simitri V este un toner certificat pentru contactul cu alimentele și oferă un nivel ridicat de rezistență la lumină.***

Sistemul de tipar digital cu jet de cerneală AccurioJet KM-1e combină viteza și flexibilitatea unui echipament offset cu beneficiile digitale ale printării cu date variabile și fără pre-press. Sistemul suportă printarea colilor cu cea mai mare dimensiune clasa sa, de 585 mm x 750 mm și poate tipări până la 3.000 de coli B2 pe oră (simple) sau 1500 de coli B2 pe oră, în format duplex.

AccurioJet KM-1e necesită o întreținere ușoară, fiind dotat cu capete de printare capable să suporte funcționarea non-stop și piese ce pot fi înlocuite direct de către operator, fără a fi necesar personal specializat.

Mențiuni:

* ) Standard pentru seria AccurioPress C14000
** ) LS-507 și TU-510 disponibile ca opționale pentru seria de sisteme de tipar digital AccurioPress C14000
***) Toner încorporat Simitri V pe AccurioPress C14000 series

RETHINK Print Revolution

Unul dintre cei mai mari clienți ai Konica Minolta România –  United Colors Team – companie specializată în producția publicitară, cu o ofertă completă de servicii și produse, realizează diverse materiale, de la cărți de vizită și întreg portofoliu de materiale de brand, până la roll-up-uri și autocolante, bannere și alte printuri outdoor. 

Pentru a-și eficientiza și automatiza producția, United Colors a ales sistemele de tipar digital – AccurioPress C14000 și AccurioJet KM-1 – tipărind digital lucrări pe care altfel ar fi fost printate offset, pe motive de calitate și de dimensiune a colilor utilizate. Investițiile efectuate au ca rezultat economisirea stocului de materiale și o utilizare mai eficientă a timpului personalului. United Colors Team este în măsură să mențină sistemele de tipar în funcțiune 24 de ore din 24, 7 zile din 7, datorită volumului de lucrări pe care le poate furniza.

Petrică Paraschiv, director general United Colors Team, a declarant: “Parteneriatul dintre United Colors Team și Konica Minolta România este unul strategic și de lungă durată. Prin tehnologia de ultimă de generație pe care ne-o oferă acești parteneri, reușim să ne menținem poziția de furnizor de top atât pe partea de servicii, cât și ca producător de materiale de cea mai înaltă calitate. Ne străduim să oferim totul pentru ca ai noștri clienti, tradiționali sau noi, să fie pe deplin mulțumiți”

 

 

Pentru mai multe detalii intrați în contact cu reprezentanții Konica Minolta
și beneficiați acum de consultanță și recomandări detaliate,
potrivite afacerii pe care o conduceți:

Articole recente
Open your mind and....​

Open your mind and....​

acum 3 luni

Vă așteptăm la Creative PRINT & PACK, eveniment ce va avea loc între 4 și 6 octombrie 2023, în București,
la Digital Imaging Square Konica Minolta România, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre aplicațiile
pe care le puteți realiza pe echipamentele și sistemele de producție digitală și industrială de la Konica Minolta,
pe diferite suporturi de printare oferite de Antalis – partener al evenimentului.

Citeste mai mult »
CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

acum 1 an

Într-o lume în care digitalizarea dictează transformarea tuturor afacerilor, proces propulsat de progresul tehnologic, modul de lucru în cadrul tipografiilor s-a schimbat semnificativ. Drept urmare, pentru afacerile de tipar digital nu mai este suficientă doar o infrastructură hardware solidă pentru a concura în economia modernă de astăzi. Dincolo de a fi la curent cu cele mai noi echipamente de producție, furnizorii de print trebuie să ofere procese de lucru optimizate și servicii actualizate.

Citeste mai mult »