DIGITAL IMAGING SQUARE

AccurioJet KM-1e - "Swiss Army Knife"
în domeniul de tipar digital

Potențialul considerabil al pieței de tipar digital industrial a stat la baza deciziei Konica Minolta de a lansa sistemul de producție color – AccurioJet KM-1, format B2+ cu jet de cerneală UV. Încă de la lansarea sa oficială, în cadrul drupa 2016, acesta a devenit o adevărată punte de tranziție între tiparul offset și cel digital.

Noua versiune AccurioJet KM-1e, lansată în vara anului 2020, este menită să susțină forța motrice a tendinței de trecere de la tehnologia offset, la cea digitală.

AccurioJet KM-1e este cunoscut sub numele de „Swiss Army Knife” în domeniul de tipar digital, deoarece oferă posibilitatea de a realiza o multitudine de aplicații, cu ajutorul cărora clienții pot accesa noi zone de extindere a afacerii și, implicit, pot beneficia de o creștere considerabilă a profitului.

AccurioJet KM-1e oferă o calitate superbă a printului, o fiabilitate ridicată a producției și o conexiune la fluxuri de lucru de nivel înalt. Alte beneficii semnificative includ timpul minim de configurare, timpul de service redus, precum și printarea duplex automată și flexibilitatea de producție. Nu există niciun compromis în ceea ce privește suportul de printare, calitatea, consistența culorii, înregistrarea și finisarea imediată a lucrărilor executate pe acest echipament.

Printre noile îmbunătățiri aduse tehnologiei de tipar digital cu jet de cerneală sunt incluse capacitatea de printare pe suporturi transparente, metalice și colorate și stabilitatea superioară a hârtiei subțiri. AccurioJet KM-1e beneficiază, de asemenea, de Dot Freeze Technology™, brevetată Konica Minolta, care oferă o stabilitate și o consistență a culorilor mult mai ridicate. Rezultatul final al procesului de tipar îl reprezintă materialele printate perfecte, uscate instantaneu.

Segmentul de tipar pe format B2 va continua să crească în producția de tipar industrial, potrivit cercetărilor realizate de Keypoint Intelligence / InfoTrends și publicate în articolul „Piața de tipar în Europa de Vest: 2018-2023 prognoză pentru cererea de tipar și editare”.

Pe măsură ce lumea se adaptează la un „nou normal” post-pandemic, noi, la Konica Minolta, vom continua să oferim tuturor clienților noștri asistență practică în aceeași măsură în care susținem formarea ideilor la nivel mondial, prin abordarea recunoscută, de parteneriat și colaborare.

Dialogul bidirecțional este extrem de important, în special cu utilizatorii sistemelor noastre din gama AccurioJet KM-1. Analiza efectuată la nivel de corporație este în concordanță cu tendințele pieței: cu siguranță producția bazată pe tiparul cu jet de cerneală este în creștere. În general, volumele de tipar ale clienților noștri au crescut cu aproximativ 60% în 2019, astfel că tendința medie arată creșteri semnificative, chiar și în timpul pandemiei.

 

Reduceți diferențele dintre offset și digital

La nivel global, tiparul cu jet de cerneală va crește ca valoare de piață cu 53%, în următorii cinci ani. Clienții noștri din Europa au obținut deja o creștere a volumelor de producție, mulțumită AccurioJet KM-1e. 

 

 

Trimiteți o solicitare pe adresa demorequest@konicaminolta.ro, iar consultanții Konica Minolta vă vor îndruma pentru a descoperi împreună avantajele tiparului digital cu jet de cerneală și beneficiile pe care le puteți obține.

 

Unul dintre clienții noștri din Europa ne-a declarat că volumul total realizat în 2019 a fost mai mult decât dublu pe AccurioJet KM-1, comparativ cu anul precedent. Acesta crede că tendința de creștere a tiparului cu jet de cerneală este strâns legată de modul în care piețele continuă să evolueze, datorită creșterii cererilor de realizare a lucrărilor cu tiraj mic, ușor transferabile de la producția offset către tiparul pe AccurioJet KM-1. Clienții, în general, ne spun că sunt capabili să valorifice capacitatea mașinii de a realiza materiale de calitate similară cu a celor din offset și au posibilitatea de a primi comenzi diferite mulțumită timpului scurt de schimbare între joburile de printare. Astfel obțin o eficiență mai mare și economii substanțiale de costuri.

Un alt client european a înregistrat, de asemenea, o creștere impresionantă – de 43% a volumelor de materiale realizate pe AccurioJet KM-1 în aceeași perioadă. El a declarat: „AccurioJet KM-1 poate fi utilizat pentru toate tipurile de substraturi fără a fi nevoie de pre-acoperire. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre o investiție într-un bun, ci despre o investiție în încredere. Konica Minolta este un inovator de nivel mondial … ”

Tiparul digital va continua să bifeze toate criteriile, deoarece industria tipografică se adaptează pentru a face față mai multor produse personalizate, cu versiuni diferite și în tiraje mai scurte. Rezultatul este că clienții noștri vor beneficia de un transfer al comenzilor de tipar din zona de offset și vor folosi AccurioJet pentru a crea noi oportunități de afaceri și creșteri ale veniturilor.

Așa cum spune unul dintre cei mai noi clienți AccurioJet KM-1e: „Producția digitală pe termen scurt va deveni din ce în ce mai importantă, în special după ce pandemia va lua sfârșit.

Gândiți-vă la perioada următoare post-COVID-19 ca la o nouă industrie de tipar și nu la una care încearcă să își revină și să recupereze după o pandemie globală. Condițiile pieței nu vor fi comparabile cu 2019. Nu este o recuperare; este o reinventare.

MENȚIUNI: Un articol bazat pe estimările Keypoint Intelligence/InfoTrends despre producția de tipar industrial color – “Western Europe Production Printing Market Forecast: 2018-2023 for On Demand Printing & Publishing” și a cercetărilor proprii Konica Minolta Business Solutions Europa privind creșterea volumului de tipar în rândul clienților săi.

Articole recente
Transformarea digitală ia avânt, iar tiparul digital își menține creșterea

Transformarea digitală ia avânt, iar tiparul digital își menține creșterea

acum o lună

Un subiect care va fi amplu dezbătut în 2024 este cel al potențialelor consecințe ale regulamentului Uniunii Europene privind produsele fără defrișare. Acest subiect face parte dintr-un plan mai vast de acțiuni pentru combaterea defrișării și a degradării pădurilor, prezentat pentru prima data în Comunicarea Comisiei din 2019, privind intensificarea acțiunii UE pentru protejarea și restaurarea pădurilor lumii.

Citeste mai mult »
SUSTENABILITATEA  ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

SUSTENABILITATEA ÎN INDUSTRIA TIPOGRAFICĂ​

acum 2 luni

Konica Minolta, organizație de nivel mondial, cu peste 39.000 de angajați, dintre care 9.000 doar în Europa, își asumă în mod serios responsabilitățile sociale, de mediu și guvernare (ESG). Prin strategia aplicată, compania își propune să implementeze măsuri durabile și să lucreze, împreună cu partenerii și clienții săi, pentru un viitor mai responsabil și o societate mai echitabilă. Compania servește în mod conștient planul comun al Națiunilor Unite, denumit Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și consideră Acțiunea Climatică drept cel mai urgent domeniu de acțiune.

Citeste mai mult »