DIGITAL IMAGING SQUARE

AccurioJet KM-1e - "Swiss Army Knife"
în domeniul de tipar digital

Potențialul considerabil al pieței de tipar digital industrial a stat la baza deciziei Konica Minolta de a lansa sistemul de producție color – AccurioJet KM-1, format B2+ cu jet de cerneală UV. Încă de la lansarea sa oficială, în cadrul drupa 2016, acesta a devenit o adevărată punte de tranziție între tiparul offset și cel digital.

Noua versiune AccurioJet KM-1e, lansată în vara anului 2020, este menită să susțină forța motrice a tendinței de trecere de la tehnologia offset, la cea digitală.

AccurioJet KM-1e este cunoscut sub numele de „Swiss Army Knife” în domeniul de tipar digital, deoarece oferă posibilitatea de a realiza o multitudine de aplicații, cu ajutorul cărora clienții pot accesa noi zone de extindere a afacerii și, implicit, pot beneficia de o creștere considerabilă a profitului.

AccurioJet KM-1e oferă o calitate superbă a printului, o fiabilitate ridicată a producției și o conexiune la fluxuri de lucru de nivel înalt. Alte beneficii semnificative includ timpul minim de configurare, timpul de service redus, precum și printarea duplex automată și flexibilitatea de producție. Nu există niciun compromis în ceea ce privește suportul de printare, calitatea, consistența culorii, înregistrarea și finisarea imediată a lucrărilor executate pe acest echipament.

Printre noile îmbunătățiri aduse tehnologiei de tipar digital cu jet de cerneală sunt incluse capacitatea de printare pe suporturi transparente, metalice și colorate și stabilitatea superioară a hârtiei subțiri. AccurioJet KM-1e beneficiază, de asemenea, de Dot Freeze Technology™, brevetată Konica Minolta, care oferă o stabilitate și o consistență a culorilor mult mai ridicate. Rezultatul final al procesului de tipar îl reprezintă materialele printate perfecte, uscate instantaneu.

Segmentul de tipar pe format B2 va continua să crească în producția de tipar industrial, potrivit cercetărilor realizate de Keypoint Intelligence / InfoTrends și publicate în articolul „Piața de tipar în Europa de Vest: 2018-2023 prognoză pentru cererea de tipar și editare”.

Pe măsură ce lumea se adaptează la un „nou normal” post-pandemic, noi, la Konica Minolta, vom continua să oferim tuturor clienților noștri asistență practică în aceeași măsură în care susținem formarea ideilor la nivel mondial, prin abordarea recunoscută, de parteneriat și colaborare.

Dialogul bidirecțional este extrem de important, în special cu utilizatorii sistemelor noastre din gama AccurioJet KM-1. Analiza efectuată la nivel de corporație este în concordanță cu tendințele pieței: cu siguranță producția bazată pe tiparul cu jet de cerneală este în creștere. În general, volumele de tipar ale clienților noștri au crescut cu aproximativ 60% în 2019, astfel că tendința medie arată creșteri semnificative, chiar și în timpul pandemiei.

 

Reduceți diferențele dintre offset și digital

La nivel global, tiparul cu jet de cerneală va crește ca valoare de piață cu 53%, în următorii cinci ani. Clienții noștri din Europa au obținut deja o creștere a volumelor de producție, mulțumită AccurioJet KM-1e. 

 

 

Trimiteți o solicitare pe adresa demorequest@konicaminolta.ro, iar consultanții Konica Minolta vă vor îndruma pentru a descoperi împreună avantajele tiparului digital cu jet de cerneală și beneficiile pe care le puteți obține.

 

Unul dintre clienții noștri din Europa ne-a declarat că volumul total realizat în 2019 a fost mai mult decât dublu pe AccurioJet KM-1, comparativ cu anul precedent. Acesta crede că tendința de creștere a tiparului cu jet de cerneală este strâns legată de modul în care piețele continuă să evolueze, datorită creșterii cererilor de realizare a lucrărilor cu tiraj mic, ușor transferabile de la producția offset către tiparul pe AccurioJet KM-1. Clienții, în general, ne spun că sunt capabili să valorifice capacitatea mașinii de a realiza materiale de calitate similară cu a celor din offset și au posibilitatea de a primi comenzi diferite mulțumită timpului scurt de schimbare între joburile de printare. Astfel obțin o eficiență mai mare și economii substanțiale de costuri.

Un alt client european a înregistrat, de asemenea, o creștere impresionantă – de 43% a volumelor de materiale realizate pe AccurioJet KM-1 în aceeași perioadă. El a declarat: „AccurioJet KM-1 poate fi utilizat pentru toate tipurile de substraturi fără a fi nevoie de pre-acoperire. Cu toate acestea, nu este vorba doar despre o investiție într-un bun, ci despre o investiție în încredere. Konica Minolta este un inovator de nivel mondial … ”

Tiparul digital va continua să bifeze toate criteriile, deoarece industria tipografică se adaptează pentru a face față mai multor produse personalizate, cu versiuni diferite și în tiraje mai scurte. Rezultatul este că clienții noștri vor beneficia de un transfer al comenzilor de tipar din zona de offset și vor folosi AccurioJet pentru a crea noi oportunități de afaceri și creșteri ale veniturilor.

Așa cum spune unul dintre cei mai noi clienți AccurioJet KM-1e: „Producția digitală pe termen scurt va deveni din ce în ce mai importantă, în special după ce pandemia va lua sfârșit.

Gândiți-vă la perioada următoare post-COVID-19 ca la o nouă industrie de tipar și nu la una care încearcă să își revină și să recupereze după o pandemie globală. Condițiile pieței nu vor fi comparabile cu 2019. Nu este o recuperare; este o reinventare.

MENȚIUNI: Un articol bazat pe estimările Keypoint Intelligence/InfoTrends despre producția de tipar industrial color – “Western Europe Production Printing Market Forecast: 2018-2023 for On Demand Printing & Publishing” și a cercetărilor proprii Konica Minolta Business Solutions Europa privind creșterea volumului de tipar în rândul clienților săi.

Articole recente
Open your mind and....​

Open your mind and....​

acum 3 luni

Vă așteptăm la Creative PRINT & PACK, eveniment ce va avea loc între 4 și 6 octombrie 2023, în București,
la Digital Imaging Square Konica Minolta România, unde veți avea ocazia să aflați mai multe despre aplicațiile
pe care le puteți realiza pe echipamentele și sistemele de producție digitală și industrială de la Konica Minolta,
pe diferite suporturi de printare oferite de Antalis – partener al evenimentului.

Citeste mai mult »
CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

CREȘTEȚI PRODUCTIVITATEA PRIN AUTOMATIZAREA FLUXULUI DE LUCRU​

acum 1 an

Într-o lume în care digitalizarea dictează transformarea tuturor afacerilor, proces propulsat de progresul tehnologic, modul de lucru în cadrul tipografiilor s-a schimbat semnificativ. Drept urmare, pentru afacerile de tipar digital nu mai este suficientă doar o infrastructură hardware solidă pentru a concura în economia modernă de astăzi. Dincolo de a fi la curent cu cele mai noi echipamente de producție, furnizorii de print trebuie să ofere procese de lucru optimizate și servicii actualizate.

Citeste mai mult »